Jön fordulat az időjárásban: ezek a megyék nem ússzák meg, mi lesz itt március végén?

Pénzcentrum2024. március 21. 21:59

Pénteken ugyan az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben már több helyen kísérhetik élénk széllökések, de egyelőre marad a tavaszias és enyhe idő.

Nyugat felől vastagabb felhők érkeznek, a nyugati határnál már előfordulhat kisebb eső, zápor. Éjszaka tovább folytatódik a felhőzet vastagodása, legkésőbb a Tiszántúlon is befelhősödik az ég - derül ki a Hungaromet előrejelzéséből. Eszerint elszórtan valószínű eső, zápor, ahogyan pénteken is, de ekkor nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén lehet kis mennyiségű csapadék. Mindeközben egyre szakadozottabbá, gomolyosabbá válik a felhőzet, amely késő délutántól jelentősen csökken.

Pénteken az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben már több helyen kísérhetik élénk széllökések, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között várható, de főleg a Tiszántúlon még lehet talajmenti, sőt néhol gyenge légköri fagy is. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 14 és 19 fok között alakul, de az északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lehet az idő.

Címkék:
otthon, időjárás, tavasz, péntek, előrejelzés, széllökések,