Sétarepülővel járnád be Magyarországot? Remek élmény, de méregdrága szórakozás

Pénzcentrum2024. március 11. 08:15

Se szeri, se száma azoknak a szolgáltatóknak, amelyek Magyarország felett nyújtanak remek kikapcsolódást. A sétarepülés ugyanakkor nem olcsó mulatság - derült ki a HelloVidék cikkéből.

Már jó ideje nagy népszerűségnek örvend a magyarok körében a sétarepülés, mint kikapcsolódási forma, bár ez nem egy olcsó mulatság. A HelloVidék által megszólaltatott szakember szerint a borsos árak ellenére mégis nagy rá az érdeklődés. Sashalmi Attila a Meglepkék.hu élménykutatója a lapnak elmondta, Budapest után a legkeresettebb célpontok idehaza a Balaton, Győr, Debrecen és Eger. 

A HelloVidék cikkéből kiderült az is, a motoros kategóriában lévő sima sétarepülés klasszikus Cesna gépekkel történik, amikből a legtöbbet láthatjuk manapság a reptereken. Egy ilyen géppel már 30-40 ezer forinttól ki lehet jönni, persze sok függ attól is, hogy mennyi ideig vagyunk a levegőben, mivel perc alapú az elszámolás. 

Aki azonban helikopterezni szeretne, annak már mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mivel az ugyanannyi repülés időben akár háromszoros árú, de akár mégdrágább tud lenni, mint a kisgépes repülésnek. A hőlégballonos repülés sem a legolcsóbb: Sashalmi Attila szerint ezek a repülések 50 ezertől indulnak személyenként. A magas díjak döntően abból adódnak, hogy itt biztosítani kell a kísérőket, szállítást, és a megfelelő technikai hátteret is. Ezekből tevődik össze, hogy egy felszállás (kosármérettől függ a kapacitás) 200 vagy 500 ezer forint.

Szeretnél mégtöbbet megtudni a sétarepülésekről? Akkor kattints a HelloVidék cikkére, és olvass tovább!

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék:
drága, utazás, repülés, magyarország, ár, szórakozás, élmény, reptér, hellovidék,