Kész, vége! Megszűnik a Blinkee.city közösségi robogó-megosztó Budapesten

Pénzcentrum2024. március 2. 12:05

A Blinkee.city bejelentette, hogy hat év után megszünteti budapesti elektromos robogómegosztó szolgáltatását, amely lehetővé tette a villanyrobogók applikáción keresztül történő bérlését, de a pontos okokat nem részletezte; egyéni bérlésre és vásárlásra azonban továbbra is lesz lehetőség - közölte a cég hivatalos Facebook-oldalán.

A Blinkee.city bejelentette, hogy megszünteti budapesti elektromos robogómegosztó szolgáltatását, amelyet hat évvel ezelőtt indítottak el. A vállalat Facebook-oldalán közzétett közlemény szerint a döntés érinti azokat az egyszemélyes villanyrobogókat, amelyek a segédmotorkerékpár-kategóriába tartoznak és eddig Budapesten, valamint korábban Pécsen is elérhetőek voltak.

A robogók bérlése hasonlított a roller- vagy biciklibérlési szolgáltatásokhoz, mivel az applikáción keresztül lehetett kezdeményezni és lezárni a bérlést, a díjszámítás pedig percalapon történt. A cég utoljára az előző év márciusában, a szezon kezdete előtt módosította árszabását, bevezetve 100, 150 és 300 perces díjcsomagokat, amelyekben a percenkénti díj 72, 68, illetve 64 forint volt.

Loading...

A közlemény nem tér ki részletesen arra, hogy mi állt a szolgáltatás megszüntetésének hátterében. Azonban megemlítik, hogy továbbra is lesz lehetőség egyéni bérlésre és azt is jelezték, hogy a robogók egy része megvásárolható lesz. Ezzel kapcsolatos további információkat azonban nem tettek közzé.

Címkék:
Budapest, motor, közösségi közlekedés, főváros, bérlés, robogó, motorkerékpár, elektromos motorkerékpár,