Magyarországon is lecsapott a Louis frontrendszer: retentes időjárásra készülhetünk

Pénzcentrum2024. február 24. 09:01

Megérkezett országunk térségébe a Louis névre keresztelt ciklon, mely a következő napokban enyhe, de csapadékos időjárást okoz majd.

Szombaton kezdetben a nyugati tájakon kezd el vékonyodni a felhőtakaró, a Dunántúlon már szűrt napsütés is lehet. A vastag, zárt frontfelhőzet az ország délkeleti, keleti felére összpontosul, a csapadékzóna is kelet felé halad, délután már csak a Tiszántúlra korlátozódik - derül ki a HungaroMet előrejelzéséből. A délies szél többfelé lesz élénk, kora délutánig helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, szórványosan előfordul majd eső, zápor. A nyugati, északnyugati országrészben kisebb a csapadék esélye. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik. A csúcshőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Ahogyan azt tegnap már megírtuk, a kellemetlen időjárást egy a Louis névre keresztelt ciklon okozza hazánkban, mely fokozatosan megközelíti a Kárpát-medence térségét, ám lassan-lassan kelet felé araszolgatva folyamatosan gyengül.

Címkék:
otthon, szél, időjárás, hőmérséklet, időjárásjelentés, időjárás előrejelzés, hungaromet,