Bosszantó díj tűnhet el végre Magyarországról is: eddig feleslegesen fizettük?

Pénzcentrum2024. február 14. 08:55

Bosszantó, átláthatatlanságot okozó pótdíjat vezethetnek ki, amely akár olcsósodást is hozhat a szállások áraiban.

Hamarosan eltűnhet a szállások lefoglalásánál, pontosabban a fizetésnél a takarítási pótdíj, amikor egy olyan lakást vagy szobát foglalunk le, amelyet az Airbnb nevű szálláskeresőn hirdettek - írja a TechCrunch. A lap szerint a szállásközvetítő cég azért döntött gy, mert átláthatóbbá szeretnék tenni a szállások díjait - a takarítási díj eddig sok esetben nem vagy alig látható pótdíjként jelent meg.

A takarítási pótdíjjal kapcsolatban sok felhasználói panasz érkezett, melyek rendre azt sérelmezték, hogy egy jó áron hirdetett szállást akár több ezer forinttal is megdrágíthatott ez a plusz költség. A cég közben azt is közölte, hogy az egy hálószobás ingatlanok átlagos egy éjszakára vonatkozó ára 2024-ben 41 ezer forint, ami 2 százalékkal alacsonyabb a tavalyi évhez képest. Ugyanebben az időszakban a szállodai árak 7 százalékkal, átlagosan 53 ezer forintra emelkedtek.

Címkék:
cég, utazás, pótdíj, takarítás, airbnb, szállás, takarítónő, takarító, szálláshely, szállásfoglalás, szállások, szálláshelyek,