Videón az életmentés: beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt a Balatonnál, nem sokon múlt a tragédia

Pénzcentrum2024. január 27. 17:31

Beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt a tihanyi Belső-tavon. Szerencsére hamar érkezett a segítség, a helyszínen volt egy férfi, aki tudta, mit kell ilyenkor tenni. Mint elmesélte, a tóban több helyen meleg források vannak, ott általában vékonyabb a jég, korábban is volt már ilyen baleset.

Nem sokon múlt a tragédia Tihanyban, amikor a Belső-tavon beszakadt a jég egy korcsolyázó nő alatt: szerencséjére a helyszínen volt Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi cukrászda egyik tulajdonosa és vezetője, aki tudta, mit kell ilyenkor tenni, és kimentette - az esetet videóra is vették. Mint a likebalaton.hu-nak elmondta, munkájából fakadóan mindenre szokott figyelni, és tudta, hogy a tóban több melegvizű forrás is van, azokon a helyeken pedig vékonyabb a jég.

Mint mesélte, a gyerekét húzta szánkón a jégen, így volt nála kötél, a nő pedig képes volt megkapaszkodni, hogy biztonságos helyre tudja húzni, miután hason fekve megközelítette. Ha a szerencsétlenül járt korcsolyázó sokkos állapotba kerül, vagy nagyon átfagy, akkor nehezebb dolga lett volna.

Évekkel ezelőtt egy barátom elmesélte, hogy a szeme láttára szakadt be két gyerek, és hárman ki tudták menteni őket minden segédeszköz nélkül. Erre emlékeztem. Illetve minél messzebb vagyunk a léktől, valószínűleg annál vastagabb a jég. Minél nagyobb felületen oszlik el a tömeg, annál kevésbé terheljük a felületet

- mesélte. Hozzátette, mire odaért a bajbajutotthoz, meg is volt a terv a fejében, hogyan fog neki segíteni. A mentésről videófelvétel is készült:

Címkék:
utazás, Balaton, baleset, videó, jég, korcsolya, korcsolyázás, tihany, mentés,