Újabb csavar a Budapest-bérlet ügyben: ezt már tényleg nem hiszi el senki

Pénzcentrum2024. január 24. 18:30

Ahogy azt reggel mi is megírtuk újabb forulat van a Budapest-bérlet ügyében és az agglomerációs szerződés nem szűnik meg automatikusan március 1-el, csak ha azt bármelyik fél 30 napos határidővel felmondja. A jelenlegi budapesti agglomerációs közlekedési modellnek március 1-jén, az új tarifarendszer bevezetésével biztosan vége – írta reakciójában az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM).

A minisztérium erre reagálva kifejtette, hogy egy újabb megállapodás alapján nem lehetetlenül el az agglomerációs közlekedés március 1-je után. Lázár János minisztériuma szerint az ehhez szükséges átmeneti, technikai megállapodás egyoldalú vagy közös megegyezéssel történő felbontása csupán részletkérdés.

A március elsejei modellváltás tényét semmilyen szinten nem befolyásolja

– írták a közleményben. Az ÉKM közölte, hogy az új megállapodásról nincsenek részletek, de Lázár János korábbi javaslatára utaltak, miszerint a Pest-megyebérlettel való utazást kiterjesztenék a budapesti helyi járatokra, és Budapest-bérlettel lehetne utazni a budapesti agglomerációs járatokon is. Az új modell részleteit háromoldalú tárgyalásokon kell kidolgozni a kormány, a főváros és a közszolgáltatók között.

Az ÉKM cáfolta, hogy március 1-jén automatikusan megszűnne az agglomerációs közlekedésről szóló megállapodás, csak 30 napos felmondási határidővel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A BKK közölte, hogy január 17-én módosították az átmeneti megállapodást, fenntartva annak hatályát a közbeszerzési értékhatár elérését követően is. Lázár János január 9-én azt javasolta, hogy elfogadják a Budapest-bérletet a MÁV és a Volán járatain belül a főváros határain, cserébe a BKK elfogadná az ország- és vármegyebérletet. Karácsony Gergely főpolgármester az irányt támogatta, de arra is kitért, hogy közös bevételelszámolásra is szükség van, és csak olyan megoldást fogadnak el, ami mindkét félnek pluszforrást jelent.

Címlapkép forrása: MTI/MTVA

Címkék:
utazás, bkk, MÁV, Budapest, volán, közösségi közlekedés, lázár, főváros, megállapodás, minisztérium, közös megegyezés, karácsony gergely,