Kiszakadt egy repülő ajtaja: szigorú tilalom és felülvizsgálat indult

Pénzcentrum2024. január 16. 09:55

A Boeing további minőség ellenőrzéseket fog végezni a 737 MAX-oknál közölte a cég miután a hónap elején az Alaska Airlines egyik repülőgépének kiszakadt az ajtaja- derül ki a Reuters cikkéből. 

Az incidens után a vállalat terve, hogy egy külön csapatot küldenek a Spirit AeroSystems-hez, ahol ellenőrzik és jóváhagyják az érintett ajtók beszállítójának által végzett munkát. A Boeing ígérete szerint a minőségirányítással kapcsolatos kérdésekben külön foglalkozásokat szerveznek a dolgozóknak, és egy külső partnercéget is bevonnak a gyártási folyamat független értékelésére.

Az amerikai légügyi hatóság arról döntött, hogy további határozatlan időre meghosszabbítja a 171 MAX 9-es repülőgépre vonatkozó repülési tilalmat. A hatóság 40 repülőgép ellenőrzése után fogja felülvizsgálni az eredményeket, és eldönteni, hogy a MAX 9-esek mikor repülhetnek újra. A gyártó Spirit beszámolt arról, hogy nemcsak a Boeing, hanem minden ügyfelének is nyitja meg gyártóüzemeit annak érdekében, hogy biztosítsa őket arról, hogy minden rendben van a gyártmányaikkal.

Címkék:
ellenőrzés, cég, utazás, baleset, repülő, amerika, hatóság, minőség, boeing,