Már a Balaton is elkezdett befagyni: rettenetes hideg tarolja le Magyarországot

Pénzcentrum2024. január 10. 08:44

Az ország északi, észak-keleti területein, illetve Kecskemét térségében több helyen is mínusz 13-14 fokokat mértek. A nagy hidegben a Balaton is elkezdett befagyni.

Keddről szerdára virradó volt az idei tél leghidegebb éjszakája. Szerda hajnalban az ország északi, észak-keleti területein, illetve Kecskemét térségében több helyen is mínusz 13-14 fokokat mértek - írja az Időkép. A portál szerint az ország legenyhébb pontjain, a baranyai Siklós környékén, illetve a Dél-Alföldön is mínusz 3 fok alatt volt a hőmérők higanyszála. Budapesten 7 óra körül mínusz 4, mínusz 10 fokot mértek.

Nyírteleken a 7:16-os adatok szerint mínusz 13,9 fok volt. Ettől alig maradt el a Nógrád megyei Zabar, a hidegrekordok helyszíne, itt mínusz 13,8 fok volt, de a közelében lévő Etes községben mért 13,5 Celsius-fok is alig maradt el ettől. A történelmi hidegrekordot 1893-ban Szeged belterületén mínusz 28,1 fokot mértek.

A Balaton is elkezdett befagyni, ugyanakkor összefüggő jégtakaróra nem számíthatunk, pénteken egy újabb hidegfront miatt feltámad az északnyugati szél, ami minden bizonnyal összetöri majd az addig képződött jégtakarót.

Címlapkép: Varga György, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, Balaton, időjárás, tél, hidegfront, fagy, hideg, fagyás,