Érik az újabb sztrájk a Volánnál: kiderült, mire készülnek a magyar buszsofőrök

Pénzcentrum2024. január 2. 08:15

Ismét sztrájkba léphetnek a buszsofőrök, ha a január 16-i bértárgyaláson sem sikerül megegyezniük a Volánnal a szakszervezeteknek - írja a HelloVidék.

Folytathatják a tiltakozást a Volánbusz dolgozói januárban, bérajánlatot ugyanis még mindig nem kaptak, a tárgyalások következő fordulója ugyanis Dobi István a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke szerint nem kecsegtet semmi jóval.

A vállalatvezetőség ígérete alapján csak január 16-án folytatódik a bértárgyalás, ezért az érdekképviselet addig felméri, támogatnának-e a munkavállalók egy újabb tiltakozást.

Dobi István a Hello Vidék megkeresésére elmondta, hogy az autóbuszvezetők körében jelenleg 20-40 százalék között áll a további munkabeszüntetés támogatottsága.

Ha munkáltató január 16. napján, a következő bértárgyalási napon egy elfogadhatatlan mértékű bérfejlesztésre terjeszt elő, akkor bekövetkezhet egy január végére tervezett sztrájk megszervezése, egy újabb kétnapos sztrájk jöhet, január 28-29 napján. Viszont ez csak akkor kezdjük meg szervezni, ha az autóbuszvezetők 60 százaléka annak megtartásával egyetért és abban részt is kíván venni

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
sztrájk, január, tiltakozás, bértárgyalás, buszsofőr, bértárgyalások, sztrájktörvény,