Ez az igazi karácsonyi ajándék: rengeteg magyar várt már erre a hírre, végre itt van!

Pénzcentrum2023. december 23. 13:33

25 cm hó hullott ma reggelre a Normafán, lehet szánkózni, sífuntni is. Sőt, mint arról beszámoltunk már,  hivatalosan is lehet hóágyúzni a területen. Karácsonyra végre elhárult az akadály, hogy megfelelő időjárás esetén a itt ismét kialakíthassák a sífutó- és szánkópályákat. 

Folyamatosan havazik, karácsonyi ajándékként az éjszaka 20-25 cm friss hó esett a Normafán. A sífutópálya ratrakolás alatt. Lehet szánkózni sífutni, aki a plázák helyett a havat választja szeretettel látjál - írja a Normafa Park Facebook oldala.

Loading...

Mint ahogy arról a héten a Pénzcentrum beszámolt, hivatalosan is lehet hóágyúzni a Normafán, karácsonyra végre elhárult az akadály, hogy megfelelő időjárás esetén a itt ismét kialakíthassák a sífutó- és szánkópályákat. 

A Normafán a december elején lehullott nagy hó ugyan nagyrészt már elolvadt, viszont megnyílt a lehetőség a technikai hópótlásra. Remélhetőleg hamarosan élvezhetik a technikai havat is az odalátogatók. A pályák rendkívül népszerűek voltak az elmúlt idényben. A 2022/2023-as téli hónapokban a sífutópálya 75, a szánkópálya közel 60 napon keresztül működött. Ez idő alatt több tízezer látogató, valamint közel 100 óvodai és iskolai csoport használta a pályákat.

Karácsonyra végre elhárult az akadály, hogy megfelelő időjárás esetén a Normafán ismét kialakíthassák a sífutó- és szánkópályákat. A Természetvédelmi hatóság az új eljárásban harmadszor is engedélyezte a főváros több mint 130 éves téli sportterületének működését - áll a közleményükben. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az elmúlt időszakban elvégzett szakértői vizsgálatok egyértelműen alátámasztották, hogy a tavalyi hópótlás után nem rosszabb, hanem kedvezőbb állapotban van a terület élővilága.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Címkék:
havazás, síelés, facebook, időjárás, normafa, , magyar, karácsonyi ajándék, ,