Itt az újabb Booking-botrány: figyelj oda, adathalászok áldozatává válhatsz

Pénzcentrum2023. december 1. 08:58

A Booking.com arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy adathalászok próbálhatják meg ellopni az adataikat a weboldal partnerein keresztül.

A Booking.com szállásportál arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy adathalászok próbálhatják meg ellopni az adataikat a weboldal partnerein keresztül – írja a Sky News cikke alapján a hvg.hu.

A Secureworks kiberbiztonsági cég szerint a bűnözők először a Booking partnerhoteljeit veszik célba. Olyan e-maiekkel, amikben úgy tesznek, mintha egy korábbi vendég érdeklődne egy elhagyott, nagy értékű tárgy miatt. Az e-mailbe van egy link, amiről azt állítják, hogy a Google Drive-ra visz, ahol fotók vannak az elvezett holmiról.

Valójában a link a Vidar Infostealer nevű rosszindulatú programot telepít, amely lehetővé teszi a bűnözők számára, hogy hozzáférjenek az adott hotel Booking.com fiókjához, ott pedig már látják a foglalásokat, így veszik célba a Booking ügyfeleit.

A portál megjegyzi, azoknak is küldenek ilyen adathalász e-maileket, akiknek foglalása van azt állítva, hogy a regisztrációjukat törlik, ha nem adják meg a fizetéshez szükséges adatokat.

Címkék:
utazás, csalás, figyelmeztetés, adathalászat, bűnözők, weboldal, szállásfoglalás,