Havazás, hózápor tör az országra: hiába még a jó idő, ezeken a településeken hamar jön a csapás

Pénzcentrum2023. november 29. 10:46

Ma az ország nagy részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk, az északkeleti, keleti harmadban lehet több a felhő, és az Eger-Békéscsaba vonal széles sávjában havazás, hózápor is kialakulhat - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délelőtt a Bakonyban még előfordulhat egy-egy erős széllökés, de a nap második felétől mérséklődik az ismét délire forduló légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű, az északkeleti tájakon lesz a hidegebb. Késő estére többnyire 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Csütörtökön előbb a magasabb, majd az alacsonyabb szinteken is megnövekszik a felhőzet, reggelre már jórészt mindenütt beborul az ég. Elvétve fordulhat elő hószállingózás, majd hajnaltól délnyugat felől növekszik a csapadékhajlam. Vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás, ónos eső is valószínű. A délies szél néhol megélénkülhet, de alapvetően mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között várható. A kezdetben kevésbé felhős, hófödte tájakon ennél jóval hidegebb is lehet - írja a meteorológiai portál.

Elsőfokú riasztást adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső és havazás miatt három vármegye területére csütörtökre. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékben érdemes lesz vigyázni az utakon! Pénteken az említett három megyében még érvényben lesz a riasztás ónos eső miatt, és további 6 megyére adnak ki új riasztást eső miatt.

24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat pénteken Baranyában, Tolnában, Somogyban és Zalában, valamint Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
havazás, szél, időjárás, eső, , fagy, ónos eső, meteorológia, esőzés, havaseső, országos meteorológiai szolgálat, széllökés,