Itt a 150 forintos kedvezményes vonaljegy: erről tényleg nem éri meg lecsúszni

Pénzcentrum2023. november 15. 10:45

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, pénteken 150 forintos napijegyet kínál a BudapestGO alkalmazásban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - közölte a vállalat kedden. Azt írták, hogy a "BudapestGO szüliNAPIjegy" Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-START megahatározott vonatain és a Volánbusz kijelölt elővárosi járatain érvényes. 

A 150 forintos "szüliNAPIjegyről" minden fontos információ elérhető a BKK weboldalán, a bkk.hu/szulinapijegy oldalon - tették hozzá.

Más kedvezmények is lesznek Budapest születésnapján

Budapest 150. születésnapja alkalmából, pénteken 150 forintos belépővel látogatható a BKV Földalatti Vasúti Múzeum állandó és időszakos kiállítása, valamint újra jár majd a bulivillamos is - közölte a BKV Zrt. Mint írták, a Deák téri múzeum időszakos tárlata - a Budapest 150 programsorozat részeként - az 1873 és 2023 közötti legfontosabb és legérdekesebb közlekedési eseményeket felvillantva jeleníti meg a főváros másfél évszázadát.

A 150 eseményt fotók és tárgyi emlékek - ikonikus járművek modelljei, alkatrészek, viszonylattáblák, régi jegytípusok és jegylyukasztók - elevenítik fel. Az időszakos kiállításon a Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első földalattijának állít emléket, amely egy régi alagútszakaszban tekinthető meg. A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét. A tárlat év végéig látogatható - olvasható a közleményben.

A 150 forintos belépőket pénteken 10.00 és 16.45 között lehet majd megvenni a Deák téri aluljáróban található múzeumban.

Budapest 150. születésnapja alkalmából újra elindul a bulivillamos is. A GANZ ipari csuklós csütörtöktől szombatig 17 és 23 óra között közlekedik Kelenföld és a Deák Ferenc tér között. Le- és felszállni csak a végállomásokon lehet. Egyszerre nyolcvanan utazhatnak a születésnapi különjáraton, előzetes regisztrációval. Regisztrálni az ÉnBudapestem applikációban lehet - áll a közleményben.

Kedvezményesen látogatható a Mai Manó Ház kiállítása Budapest születésnapja alkalmából

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából kedvezményesen áron, 150 forintért lehet jegyet váltani a Mai Manó Ház Ruth Orkin amerikai fotóművészt bemutató kiállítására - közölte a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Háza. Az idő illúziója - Ruth Orkin (1921-1985) című kiállítás 180 fotográfiát mutat be, 1939-től az 1980-as évekig.

A díjnyertes amerikai fotóriporternek komoly kihívásokkal kellett szembenéznie a 20. század elején, mivel eredetileg filmkészítő szeretett volna lenni, és akkoriban a nők nem kaptak lehetőséget a filmgyártásban. Ruth Orkin nem választhatta azt a pályát, amely iránt elhivatottságot érzett - legalábbis nem úgy, ahogy elképzelte-, és ez alapvető módon határozta meg fotográfiai munkásságát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Orkin vizuális nyelve a fotografikus kép és a film, a mozdulatlanság és a mozgás találkozásánál helyezkedik el. Fotóművészetében a tér magában hordozza az időt és a mozgást, és addig feszegeti a fényképészet nyelvének határait, amíg az be nem hódol az illúziónak és a mágiának - olvasható a tájékoztatóban. A kiállítás január 14-ig tart nyitva.

Elindult a Budapest Bejáró helytörténeti sétaprogram

A főváros 150. születésnapja alkalmából változatos útvonalakkal, szabadidős lehetőségekkel várja a fővárost felfedezni vágyó közönséget a Budapest Bejáró elnevezésű helytörténeti sétaprojekt. A Budapest Bejáró célja a fővárosi épített örökség és a helytörténeti érdekességek feltárása, bemutatása a város lakói számára - közölték a szervezők. A projekt új nézőpontból, egyes városrészeket sétaútvonalakba illeszthető, kulturális-építészeti örökségi pontok kijelölésén keresztül szeretné megmutatni a budapestieknek a fővárost egyesítésének 150. évfordulója alkalmából. 

A séták kezdőpontja egy-egy fontos helyszín, közlekedési csomópont, amelyet a BKK és JCDecaux biztosít a sétálóknak. Az állomásokat a Magyar Sétaszövetség tagjai közösen, saját szakmai tapasztalataikra és városismeretükre építve választották ki. A tematikus sétákon királyok és sztárok, szerelmek és pletykák nyomába lehet eredni Pesten és Budán, az Állati jó sétán Budapest állatszobrait lehet megkeresni, meg lehet ismerkedni a fővárosi kortárs épületekkel és szobrokkal a Budapest ma túrán, de a főváros közlekedése, megszentelt helyei vagy a Duna érdekességei is külön sétákon bejárhatók. A programok távjai között van 1,5 vagy akár 7 kilométeres is, átlagosan egy-két óra alatt végigjárhatók.

A budapesti kirándulást a látvány és az új helyszínek mellett a Budapest Bejáró feladványfüzet teszi még érdekesebbé. Ez letölthető a budapestbejaro.hu oldalról, de a BKK Ügyfélközpontokban, a játék bázispontjain is átvehető a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren, a Keleti pályaudvaron, a Szentlélek téren és Kelenföldön. A nyomtatott füzetben a rejtvény megértéséhez és több esetben magához a megoldáshoz is egyszerű grafikai anyagok, ábrák, rajzok, skiccek tartoznak. A megfejtés egy szó vagy szám, amely a gyűjtőponthoz tartozó játék megoldásához szükséges.

Aki végigjárja mind a húsz bázispontot, és kitöltve visszaküldi a füzetet, élményprogramokon vehet részt. Ezek között van FŐTÁV-kéménylátogatás Óbudán, a gellérthegyi és Erzsébet hídi távhőakna megtekintése, tematikus látogatás a BKM Múzeumában és az újrahasználati központban Rákospalotán, a szennyvíztisztító-telep bejárása, valamint egy vezetett séta a Margitszigeten a legikonikusabb fák és helyszínek felkeresésével.

Címkék:
utazás, bkk, Budapest, múzeum, szórakozás, főváros, történelem, születésnap, budapesti tömegközlekedés,