Durva razzia indul az utakon: itt csapnak le a rendőrök, csak óvatosan!

Pénzcentrum2023. november 1. 10:10

November 6-a és 12-e között a teherautókat és a buszokat ellenőrizik majd.

A rendőrök egy héten át kiemelt figyelmet fordítanak a járművek szabályosságára, a megfelelően rögzített rakományra, tengelyterhelésre vagy buszok esetében a biztonsági felszerelésekre.

Ebben az évben már két ilyen volt. Az egyik februárban, a másik májusban. Legutóbb hasonló akció október elején volt. Pontosabban október 9. és október 15. között az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) „Focus on the road” elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést.

Akkor a menet közbeni rádiótelefon-használatot ellenőrizte, de nagy hangsúlyt kapott a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények, mint például a jármű vezetőjének menet közben bármilyen elektronikai eszköz működtetésének, ilyen eszközön képi vagy szöveges adatok megtekintésének felderítése is.

Az adatok szerint csak Somogy vármegyében egy nap alatt több mint 30 autós bukott le valamilyen szabálytalanság miatt. Decemberben lesz még egy ilyen, egy hetes akció, akkor a sebességtúllépésre és az ittas vezetőkre "utazik" majd a rendőrség.

Címkék:
utazás, akció, rendőrség, razzia,