Kész, vége! Ezen a népszerű üdülőhelyen betiltják az e-rollereket jövő tavasztól

MTI2023. október 21. 10:05

Málta márciustól betiltja a bérelhető elektromos rollereket az országban a gyalogosoknak okozott kellemetlenségek miatt - közölte a máltai közlekedési minisztérium pénteken.  A döntést a "tűrhetetlen visszaélések" miatt hozták meg - fogalmazott Aaron Farrugia közlekedési miniszter.

"Az elektromos rollerekkel kapcsolatos szabálysértések annyira gyakoriak, hogy a rendőrök számának egyik napról a másikra történő megemelése sem oldotta volna meg a problémát" - közölte a miniszter egy sajtóeseményen. A magántulajdonban lévő rollerek használatát továbbra is engedélyezik, továbbá különféle reklámokkal arra ösztönöznék az embereket, hogy saját elektromos járművet vásároljanak.

A döntésnek köszönhetően Málta az első európai ország, amely betiltotta a bérelhető elektromos rollereket. A francia főváros szeptemberben hasonló döntést hozott, miután áprilisban népszavazást tartott a kérdésben. Különösen a tengerparti városokban a gyalogosok gyakran panaszkodtak a véletlenszerűen leparkolt, a járdafelületét teljes mértékben elfoglaló rollerekre, amelyek akadályozzák a garázsokhoz és a lakásokhoz való hozzáférést.

Címkék:
utazás, közlekedés, közösségi közlekedés, málta, elektromos, roller, e-roller, elektromobilitás,