Továbbra sem engedik be a magyar vonatokat az osztrákok: eddig tolták ki a határidőt

Pénzcentrum2023. október 20. 09:48

Előreláthatóan december 10-éig marad az az osztrák intézkedés, ami miatt nem tudnak átszállás nélkül, közvetlenül eljutni a magyar utasok vasúton nyugat-európai városokba- szúrta ki a Magyar Hang az osztrák vasút, az ÖBB honlapján.  

December 10-ig hosszabbították meg az ÖBB  azt intézkedést, amely eredetileg október 27-ig volt tervben, így addig megszűnt a közvetlen vasúti közlekedés Budapest és München között, és a Budapestről Salzburgba közlekedő járatok többsége is Bécsig közlekedik.

Az indoklás oka, ahogy azt már korábban mi is megírtuk, hogy az osztrák vasúttársaság megelégelte, hogy jelentős késéssel közlekedtek a magyar vonatok  a Budapest-Győr fővonalon végzett pályafelújítás miatt. Aminek tehát következménye lett, hogy az ÖBB levágta a a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágta Bécsben a Linz, Salzburg, München felé tovább menő budapesti railjet szerelvényeket. 

A MÁV oldalán még az eredetileg tervezett dátum szerepel, tehát október 27, és tovább nehezíti az utasok helyzetét, hogy az eddigi egyetlen vágány, ami használható volt (Budapest- Tatbánya útszakasz), szintén október 27-től felújítás alá kerül 3 hétre. 

Címkék:
Budapest, október, bécs, december, magyar, nyugat, osztrák, intézkedés, máv start, utasok,