Óriási káosz a MÁV-nál: bosszankodhatnak az utasok, rengeteg átszállással juthatnak el Pestre

Pénzcentrum2023. október 2. 09:40

A Szombathely-Csorna- Budapest vasútvonalat egyszerre kezdték el két helyen felújítani, amivel a megnövekedett menetidő mellett az utasok kényelme is jelentősen sérült, ugyanis az utasok közül olyan is akad, aki emiatt 6-szor száll le- és fel az utazása során- írja a Népszava.

A Szombathely. Csorna- Budapest vasútvonalat egyszerre két ponton kezdték el felújítani, ami a utasok jogos kiakadást váltotta ki. Az első A Szombathelytől- Csornáig tartó szakon a szeptember 29 -től indult a felújítás, melyet a vonalért felelős Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. kezdett el, így itt kell először az utasoknak buszra szállniuk. Majd a Budapest-Tatabánya-Győr vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszon is elrendelte a MÁV szeptember közepétől a vasútpálya helyreállítását. Így a teljes Szombathely- Csorna- Budapest vonal két végében zajlik jelenleg felújítás, a tervek szerint decemberig.

A korszerűsítés különösen a gyerekesek és idősek számára okoz kellemetlenséget, de minden utasban igen nagy indulatokat keltett a fennálló helyzet. Nem csak a belföldi, de a külföldi vasút közlekedésre van e kialakult helyzet hatással, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) pénteken bejelentette, hogy hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról a Budapest–Bécs fővonalon. A döntést azzal indokolták, hogy a Biatorbágy és Szárliget közötti felújítás miatt annyit késtek a nemzetközi járatok, ami már Ausztriának tolerálhatatlan volt.

Címkék:
utazás, vonat, gysev, pótlóbusz, máv start,