Érvényben a riasztás, csúnya, ami ezekre a megyékre vár: vasárnapra még jócskán kijut az esőből

Pénzcentrum2023. szeptember 24. 11:02

Vasárnap borongós marad az idő, hétfőn már felszakadozik a felhőzet, szerdáig napsütéses idő valószínű.

Vasárnap borongós marad az idő, és újabb esőre, záporra kell számítani, főként keleten zivatarra, helyenként akár heves viharra. Jelentős mennyiség várható több helyen, a zivatarokat jégeső, viharos széllökés kísérheti. Az északias szél élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. Délután 16-26 fok valószínű, délkeleten, keleten lesz a legmelegebb - írja az Időkép. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a nyugati megyék kivételével minden más területre riasztást adott ki zivatarok miatt.

Hétfőn eleinte a középső, nyugati tájakon előfordulhat még gyenge eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Ezt követően felszakadozik a felhőzet, túlnyomóan napos időre készülhetünk. Az északkeleti szél napközben többfelé élénk lehet, estére mérséklődik. Délután 23-30 fok várható, keleten lesz a legmelegebb.

Kedden kevés felhő lesz felettünk, egy-egy kisebb zápor legfeljebb nyugaton fordulhat elő. A keleties szél mérsékelt, helyenként élénk lesz. Délután 24-29 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék továbbra nem várható. Mérsékelt, néhol élénk lehet a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 23-28 fok között valószínű.

Címkék:
riasztás, utazás, szél, időjárás, eső, zivatar, vasárnap, idő, időjárás előrejelzés, széllökések,