Súlyos változás élesedik a Balatonnál: megszűnik a kedvelt ingyenes parkoló és egy egy szabadstrand is

Pénzcentrum2023. szeptember 6. 09:41

A Bahart egy közgyűlési döntés értelmében megválik az egykori halászati telek nagy részétől Siófokon, így megszűnik az eddigi ingyenes parkoló a helyiek és a turisták számára. Emellett a siófoki szabadstrandi terület is csökken.

Eladja a Bahart az egykori halászati telek nagy részét (a Vitorlás utcai körforgalomnál), melyet az utóbbi években a város bérelt a hajózási társaságtól és ingyenes parkolóként biztosított a helyieknek és a turistáknak – erről született döntés a Bahart közgyűlésén.

A siofok.hu beszámolója szerint a szavazáson Lengyel Róbert nemmel voksolt e telekeladásra, de ez nem akadályozta meg az értékesítésről szóló döntést, ugyanis 88 százalék volt az igen voksok aránya. Hogy ez megtörténhetett, annak az az oka, hogy a Bahart néhány éve állami többségi tulajdonba került a tóparti területeken, így Siófok részvényhányada ma már csak 10 százaléknyi, a többi tóparti önkormányzat részesedése ennél is kisebb.

A cikk végül megjegyezte, nem csak parkoló szűnik meg, hanem a szabadstrandi terület is csökken: az Ezüstparton egy olyan DRV-ingatlant értékesít az állami vagyonkezelő, amit eddig a város bérelt és szabadstrandként hasznosult.

Címkék:
utazás, Balaton, szabadstrand, siófok, adásvétel, parkoló, bahart,