Életveszély az Adrián! Mérgező halra lépett a magyar turista, nincs hatásos ellenszere

Pénzcentrum2023. augusztus 9. 09:01

Mérgező halra lépett egy magyar turista Horvátországban, lába bedagadt és kínzó fájdalmat érzett. Kiderült, a pókhal mérgére nincs ellenszer, marása halálos is lehet. Szerencsére a helyiek gyorsan a férfi segítségére siettek, így nem lett nagyobb baj.

Mérgező pókhalra lépett a tengerben, Rab szigeténél egy magyar turista Horvátországban - írja a Blikk. Óriási szerencséje volt, mert a helyiek hamar a segítségére siettek, és tudták, hogy mit kell tenni ebben az esetben. A pókhal marása ugyanis halálos lehet, ha nem érkezik időben a segítség.

Nyilatkozott maga az eset elszenvedője is: Tibor azt mondta, vítbe ugrott egy motorcsónakból, amikor leért a lába, érezte a csípést, olyan volt, mint amikor egy tövis szúrja meg az ember lábát. Pár perc elteltével már a kínok kínját élte át, a lába hatalmasra dagadt, zsibbadni kezdett, mindenhol égető fájdalmat érzett. A méregre nincs ellenszer, a megmart testrészt forró vízbe kell mártani, vagy tűz fölé tartani, mert a hő meggátolja a méreg terjedését.

Csak a szervezetében és a forró vízben bízhat az ember, antihisztamint kaptam és még néhány injekciót, de a forró víz segíthetett igazán

- mesélte Tibor, aki másnap már jobban volt.

Címkék:
utazás, orvosi ellátás, turista, adria, hal, mérgező, ellenszer, adriai tenger,