Kamerák lepik el ezeket a Balaton-parti településeket: itt az új helyszínek listája

HelloVidék2023. július 31. 07:59

Vízbiztonsági kamerákat szereltek a Balaton több településére, amelyeket a Balaton Kiemelt Térség köz-, és vízbiztonságáért dolgozó hivatalos szervezetek használnak a jogszabályok által meghatározott keretek között - írja a HelloVidék. A Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén az is kiderült, hogy pontosan hova telepítik ezeket az eszközöket.

Az érintett kamerákat a Balaton Fejlesztési Tanács által biztosított támogatás terhére szerezték be, a következő telepítési helyekre: Balatonfüred, Hotel Marina; Balatonkenese, Hotel Marina Port; Fonyód, Várhegy kilátó; Tihany, Club Tihany; Keszthely, Helikon Hotel.

Az előterjesztésben megjelölt, rendkívül jó felbontású, kiváló képeket közvetítő térfigyelő kamerákat több célra is használhatják majd: információkat biztosítanak például a vízbiztonsággal összefüggő kérdésekről, az illegális szemetet a területre beszállító járművekről, az egyéb gyalogos-, vagy járműmozgásokról, de várhatóan a szabálytalanul leparkoló járművek rendszámai is leolvashatók lesznek majd róluk - írták.

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
utazás, Balaton, biztonság, víz, kamera, tihany, vízpart, tanács, balatonfüred,