Nem bízzák a véletlenre a Horvátországba utazó magyarok: a turisták fele ilyen szállást választ

Pénzcentrum/InfoRádió2023. július 26. 08:29

Idén július 23-ig bezárólag 320 ezer magyar vendég érkezett Horvátországba, és összesen 1,5 millió vendégéjszakát töltöttek el, amivel még a 2019-es rekordév adatait is túlszárnyalták - mondta el  a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi képviseletének főmunkatársa, Horváth Mira az InfoRádiónak. A legtöbb magyar turista magánszállást választ magának. Ez körülbelül az ideérkezők 50 százaléka.

A Horvátországba utazó magyarok negyede választja a szállodákat, és 15 százalékos a kempingezők aránya. A szakértő szerint évek óta változatlan a magyarok által leglátogatottabb horvátországi települések ranglistája: az első helyet Crikvenica, második helyet Rovinj foglalja el, a harmadik helyen pedig Vir szigete.

Horváth Mira szerint érdekes módon nincs egyetlen ismert különösebb oka sem annak, hogy a magyarok miért is kedvelik annyira Horvátországot. Jól ismerik, szomszédos ország és szeretik még inkább felfedezni és Horvátországot egy biztonságos úticélnak tekintik. Az idegenforgalmi szakember azt is kiemelte, hogy autóval pár órányira található Horvátország, és ez sokat számít. 

Címkék:
utazás, nyaralás, turizmus, horvátország, magyarország, úticél, magyarok, turisták,