Megszólalt Lázár János: fontos változások jöhetnek a magyarok egyik kedvenc taván

Pénzcentrum2023. június 17. 20:06

A Fertő tónál forgatott videót Lázár János építési és közlekedési miniszter Sopron fideszes polgármesterével, Farkas Cipriánnal. A Modern Városok program lezárásáról tárgyaltak, azon belül is a Fertő tónál felfüggesztett beruházásokról - szúrta ki a 24.hu.

Lázár János építési és közlekedési miniszter és Farkas Ciprián a videó tanúsága szerinte arról állapodtak meg, hogy a tó északi részén a legjobban kiépített kikötőt megnyitják a vitorlások és a horgászok előtt, a déli részen kialakítják a strandot és kiszolgáló létesítményeit, és megvalósítják az ökoparkot és a kikötőt is.

Lázár ezután megjegyzi, „ha ezt megcsináljuk, akkor a soproniak elégedettek lesznek, azt mondod”, amit a polgármester nem erősít meg igazán, odáig merészkedik, hogy ha mindez elkészül, akkor a soproniak sok év után újra birtokba vehetik a Fertő tavat, „nem elengedve a távlati fejlesztési céljainkat”. Erre Lázár hozzáteszi, „B tervként valamikor az eredeti nagy tervet is meg kell valósítanunk, amit most kénytelenek voltunk elhalasztani”.

Címkék:
utazás, sopron, fürdőzés, lázár, lázár jános, , miniszter,