Ritkán látott viharok érkeznek a héten: ítéletidő kísérheti a melegfrontot

Pénzcentrum2023. június 12. 09:54

Hétfőn egész nap napos idő lesz, amit érdemes kiélvezni: a hét második felétől ugyanis visszatérnek a viharok és a 28 fokos meleg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a péntektől egész hétvégén felhőszakadásokra számíthatunk.

Az OMSZ előrejelzése szerint hétfőn napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Bár az ország döntő részén nem lesz csapadék, de a délkeleti határ közelében könnyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északkeleti, északi szél több helyen meg fog erősödni. A legmagasabb várható hőmérséklet 20 és 25 fok között lesz, míg éjjel 10 és 18 fok közötti hőmérséklet várható.

Holnap, azaz kedden hasonló lesz az időjárás: csapadék nem várható, míg a hőmérséklet 25 fok körül fog alakulni. Kedden már gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, ekkor se várható számottevő csapadék, azonban már melegebb lesz: a csúcsérték 22 és 27 fok között fog alakulni, azonban hajnalra könnyen 9 fokra is lehűlhet a levegő.

Csütörtökön már csak észak-nyugat felé haladva számíthatunk némi napsutésre, ugyanis félkelet felől az összefüggő felhőzet elkezd majd növekedni, aminek következtében egyre több helyen alakulhat ki zápor és zivatar. 23-28 fokra számíthatunk napközben. Péntektől vasárnapik viszont visszatér az elmúlt napokban megszokott esős idő: több helyen is számíthatunk esőre, záporra és zivatarra, miközben a szél is fel fog erősödni. Pénteken és szombaton 22 és 27 fok között, míg vasárnap 21 és 28 fok között fog alakulni a nappali maximum hőmérséklet.

Címkék:
vihar, hőmérséklet, meleg, szórakozás, felmelegedés, csapadék, idő, záporok, zivatarok,