Videón, ahogy egy vonat csaknem halálra gázol egy nőt: másodperceken múlt a tragédia

Pénzcentrum2023. május 23. 21:30

A márciusban, Óbudán történt balesetről készült megrázó felvételt most hozta nyilvánosságra a MÁV - írja az rtl.hu. A telefonjára figyelt, és csak jobbra nézett, balra nem, ezért gázolt kis híján halálra a vonat egy nőt, aki végül zúzódásokkal megúszta a balesetet. A MÁV szerint szinte naponta ütnek el figyelmetlen gyalogosokat a vonatok. 

A nyilvánosságra hozott felvételen látható, amint egy fiatal nő tétován áll a peronon. Úgy tűnik, át akar menni, de másodpercekig semerre nem mozdul. Végül hirtelen a sínekre lép, de aztán meggondolja magát, és visszafordul – ekkor érkezik a motorvonat, ami elsodorja. A szerelvény már csak a hátizsákját éri el, viszont így is métereket repül: a két vágányt elválasztó füves területre esik. Pillanatokon múlt a tragédia, és ez nem egyedi eset.

A mozdonyvezető tehetetlen volt - hangzott el az RTL műsorában. „Azonnal gyorsfékezett és hangjelzést is adott ki, ő ennél többet nem tehetett. A vonat fékútja ebben az esetben is nagyságrendileg 100 méter volt, tehát neki nem volt esélye megállni” – mondta Biber Anett, a MÁV-csoport szóvivője.

Címkék:
MÁV, baleset, videó, vonat, tragédia, rtl, gyalogos, gázolás, gyalogos gázolás, vonatbaleset, vonatgázolás,