Szlovákiai autóbuszbaleset: kiderült, miskolci magyarok vannak a súlyos sérültek között

Pénzcentrum2023. május 16. 15:27

Újabb információk láttak napvilágot a szlovákiai autóbuszbaleset kapcsán: a hírek szerint miskolciak a magyar sérültek.

Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának információi szerint 10-12 miskolci, martinkertvárosi nyugdíjas utazott azon a magyar autóbuszon, ami 2023. május 15-én (hétfőn) egy kamionnal ütközött a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél. Az eddigi információk alapján a kamion behajtott a busz elé, majd a járművek szinte fékezés nélkül egymásba csapódtak.

A súlyos sérülteket a Pozsonyi Egyetemi Kórházba szállították, többükhöz már éjszaka elindultak Miskolcról a családtagok, akik a konzulátus közreműködésével kaptak segítséget. Akik könnyebben sérültek, azokért buszt küldtek és már a mai napon hazaérkeztek. Köztük vannak olyan sérültek is, akiket a megyei kórházba szállítottak át ellátásra.

A szlovákiai kórházban ápolt súlyos sérülteket – amint állapotuk engedi – várhatóan mentőautóval és orvosi felügyelettel szállítják majd haza, vagy indokoltság esetén először egy Pozsonyhoz közeli magyar kórházba.

Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala felvette a kapcsolatot a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint a magyar konzuli szolgálattal. Mindkét szervezet segíti a sérültek hazajutását. A Polgármesteri Hivatal felajánlotta, hogy minden elérhető segítséget megad a baleset miskolci sérültjeinek, továbbá, Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő pedig folyamatosan tartja a kapcsolatot több érintettel és hozzátartozóval, a baleset több sérültje ugyanis a körzetében működő nyugdíjas klub tagja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
utazás, nyugdíjas, miskolc, magyarország, magyar, sérült, áldozat, buszbaleset, áldozatok,