Fennakadások a határon és a reptéren: hosszú várakozásra számíthat, aki ma utazik

MTI2023. április 24. 16:43

Informatikai rendszerprobléma lépett fel hétfőn, 15 óra 20 perctől több közúti határátkelőhelyen és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.  Azt írták: a szakemberek megkezdték a hiba elhárítását, de az utazóknak megnövekedett várakozási idővel kell számolniuk.

A külföldre utazóknak ajánlják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével - olvasható a közleményben.

Frissítés! A rendőrség könnyített határellenőrzést vezetett be a várakozási idő csökkentéséért a hiba kijavításáig. Az utasoknak azonban továbbra is megnövekedett várakozási idővel kell számolniuk. A külföldre utazóknak azt ajánlják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével - olvasható a közleményben.

Újabb frissítés! Megszűnt az informatikai probléma a határátkelőhelyeken, ismét zavartalan a forgalom - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon hétfő este.

Címkék:
utazás, határ, hiba, repülőtér, határátkelő, informatika, orfk, reptér, liszt ferenc repülőtér,