Nyilvános segélykiáltást tett közzé a MÁV: komoly késésekkel kell számolni az utasoknak

Pénzcentrum2023. április 21. 18:47

A MÁV utasainak a pályaállapotok romlásával és a menetidő növekedésével kell számolniuk a jövőben. 

Egy olyan infografikát tett közzé a MÁV-Start, mely szerint a 2023/24-es menetrendi évre számos vonalon fognak romlani a pályaállapotok. A visszaesés jó néhány mellékvonalat érint majd, de fontos fővonalakon is negatív változásokra lehet számítani - számol be az iho.hu.

A 100-as vonalon például a pályafelújítások ellenére is nő majd a menetidő, ráadásul fontos állomásokon nem állnának meg az IC-k. A legnagyobb menetidő-növekedéssel a szegedi, 140-es vonalon számolnak: a jelenleginél 13 perccel tart majd tovább az utazás Budapest és Csongrád-Csanád vármegye székhelye között.

Vitázi Dávid  volt közlekedési államtitkár sem hagyta szó nélkül a bejelentést, mint a Facebookon írta friss posztjában: " a vasúttársaság nyilvános segélykiáltást fogalmaz meg, a laikus közönség számára is szépen kimunkált, könnyen érthető infografikákon elmagyarázva, hogy évtizedes távlatban nem látott pályaállapot-romlással terveznek a vasúti fővonalakon a következő menetrendi évre...  Ha ez tényleg megtörténik, szinte teljes Kelet-Magyarországon az utasszám visszaesése és az utazási idő növekedése lényegesen nagyobb lesz annál, mint amit önmagában egy 5-13 perc késés okozna. 

Loading...
Címkék:
utazás, MÁV, menetrend, máv-start, késés, vitézy,