Szomorú hírek érkeztek Görögországból: lezárják ezt a partszakaszt, senki sem fürödhet ott

Pénzcentrum2023. március 17. 20:10

A 2023-as nyári szezonra vonatkozóan szomorú hírek jöttek Görögországból: továbbra is zárva marad a híres Navagio tengerpart, ugyanis a szakemberek úgy találták, jelentős a nyári földcsuszamlások esélye.

Zakynthos szigetén a híres Navagio tengerpartot ebben a szezonban lezárják a látogatók elől, nem kötnek ki a hajók a hihetetlenül szép tengerparton. Szeptember óta ez a döntés és most úgy határoztak, nem nyitják meg továbbra sem - írja a Földjáró.

A szakemberek úgy találták, jelentős a nyári földcsuszamlások esélye, a környező sziklák jelenlegi eróziós állapotát tekintve pedig kockázatos lenne a strandolás. Veszélyes lenne a látogatása, ezért inkább a lezárásnál döntöttek, annak ellenére, hogy a sziget és egyben Görögország egyik legcsábítóbb célpontja. Vasszilis Kikiliász idegenforgalmi miniszter így nyilatkozott:

„A lakosok és a látogatók biztonsága mindenek felett áll, és a döntést az OASP és elnökének, Efthymios Lekkas professzor úr új tudományos adatainak figyelembevételével hoztuk meg, tekintettel arra, hogy turisztikai szezonban nagy a látogatószám a környéken.”

 

Címkék:
utazás, turizmus, sziget, hírek, görögország, lezárás,