Napos, havas hétvége után jöhet a szeszélyes tavaszi időjárás: nem ússzuk meg a szelet, esőt, fagyot?

Pénzcentrum2023. március 4. 14:31

Szombaton reggeltől estig napos időnk lesz, 8-14 fokos maximumokkal, melybe egyedül a szél rondíthat bele - írja az Időkép. Vasárnap viszont már sok helyen búcsút inthetünk a napsütésnek, ugyanis egy markáns hidegfront közelít meg bennünket, ami felhők mellett elszórt záporokat, északra néhol hózáporokat is hozhat - írják. Az északnyugati szél a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé lesz élénk, erős. A csúcshőmérséklet 4-11 fok között alakul vasárnap.

A jövő hét időjárása pedig mozgalmasnak ígérkezik a lap szerint: nyugatiassá válik felettünk az áramlás, és ennek köszönhetően nem lesz hiány az időjárási frontokból sem. Hétfőtől a magasban is melegedés kezdődik, így ezt követően az átlagosnál melegebb napokra készülhetünk, bár azt is kiemelték, hogy viszonylag nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki az ország északkeleti és déli-délnyugati fele között. 

Várhatóan többfelé számíthatunk majd elszórt csapadékra, délebbre eső, zápor; északkeleten a hét elején akár hó, havas eső, hózápor formájában. A nyugatias szél végig élénk, olykor erős lesz, így összességében szeszélyes, fejfájós hét áll előttünk - írták.

Címkék:
szél, időjárás, hőmérséklet, eső, , hidegfront, ország, előrejelzés, front, esőzés, időjárás előrejelzés,