Tragikus állapotban több budapesti felüljáró: sürgősen lépni kell, különben baj lehet

Pénzcentrum2023. február 23. 09:43

Március 10-én kezdik meg a népligeti felüljáró állapotfelmérését, így határozzák meg, van-e lehetőség felújításra, állagmegóvása, vagy a szerkezet már nem képes elviselni a terhelést.

A tervezettnél pár héttel később, március 10-én kezdik meg a népligeti felüljáró állapotfelmérését - mondta az InfoRádiónak Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke. A felmérés ahhoz szükséges, hogy lássák, milyen állapotban van a felüljáró.

A vizsgálat során két hossztartó gerendát bontanak ki belőle, elszállítják, és egy laboratóriumban tesztelik, hogy milyen teherbíró képességei vannak. Így határozzák meg, van-e lehetőség felújításra, állagmegóvása, vagy a szerkezet már nem képes elviselni a terhelést. Balogh Samu aláhúzta: a rendelkezésre álló információk szerint minden közlekedő biztonságosan járhat a felüljárón.

Mint mondta, a Nyugati téri felüljáró állapota is kérdéses, viszont annak lebontásáról az állam azonban azóta visszavonta a támogatást, és nem veszi igénybe ezt az uniós forrást. A Flórián téren is évekkel ezelőtt szóba került a felüljáró felújítása, de Balogh Samu azt mondta, számos felüljáró vár felújításra, éves szinten legalább tízmilliárd forint hiányzik a büdzséből, amivel csak szinten lehetne tartani a fővárosi felüljárókat és hidakat. 

Címkék:
utazás, közlekedés, autó, felújítás, Budapest, útlezárás, lezárás, autóforgalom,