Ingázók, figyelem: jelentős változások a vonatközlekedésben, rengeteg magyart érint

Pénzcentrum2023. február 6. 20:00

Változtak a vasúti menetjegyek Ausztriába, a kishatárforgalomban február 1-től - közölte honlapján a MÁV.

Az eddigi EuroRegió kedvezményeket START Regio kedvezmény néven lehet megváltani, a START Regio AT menetjegy február 1-től megvásárolható a pénztárakban és az Elvira felületén. A MÁV-START 2023. február 1-től új régiós ajánlatot vezet be a Bécs és Győr közötti viszonylaton közlekedő regionális EURegio és távolsági EuroCity és Railjet express vonatokra. Az új kedvezménycsalád neve: START Regio Ausztria (START Regio AT).

A régebbi EuroRegio ajánlatokhoz képest újdonság, hogy a hetijegy és havibérlet már minden vonatra egységesen érvényes; a hetijegy és havibérlet már gyermekek, és az érintett osztrák városokban tanuló diákok számára is, még kedvezményesebb áron érhetőek el. Továbbá hetijegy és havi bérlet esetén már a távolsági vonatokra kedvezményes kerékpárjegy is vásárolható A START Regio ajánlatokat megkapják a a Klimaticket tulajdonosok is; a legfontosabb pedig talán az, hogy a menetjegyek és bérletek immár online is megválthatók.

Győr és Bécs között a csak EURegio vonatokon érvényes egyúti normál menetjegy ára 16 euró, míg KlimaTickettel már 6,1 euróért elérhető. A kerékpárszállítás díja 1 euró, a mind távolsági, mind regionális vonatokon érvényes normál hetijegy ára 2., illetve 1. osztályon 66,6, illetve 119 euró. KlimaTickettel 28,5 és 42,8 euróba kerül mindez.

Ez az érvényesség első napját követő hét azonos napját megelőző nap 24 órájáig érvényes. A kerékpárszállítás díja EURegio vonatok esetén: 1 euró/út vagy kerékpár hetijegy vásárolható 9 euróért; a távolsági vonatokon 5 euró/út, de bérlet váltása nem lehetséges.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A mind távolsági, mind regionális vonatokon érvényes normál havi bérlet ára 2., illetve 1. osztályon 235 és 420 euró, KlimaTickettel pedig 99,9 és 149,8 euró. A kerékpárszállítás díja EURegio vonatok esetén: 1 euró/út vagy kerékpár hetijegy vásárolható 9 euróért; távolsági vonatokon pedig 5 euró/út, bérlet váltása itt sem lehetséges.

Címkék:
utazás, vonat, vasút, euró, európa, árak, jegyárak, ausztria, bérlet, bécs, vonatjegy, győr, ingázás,