Csúnyán bekeményített az ítéletidő: iszonyú balesetveszélyes most ebben az országrészben közlekedni

MTI2023. január 21. 15:14

A csapadékos időjárás és a felázott talaj miatt kidőlt és veszélyesen megdőlt fák okozta káreseteknél péntek estétől szombat délig 14 alkalommal avatkoztak be a tűzoltók Heves megyében.

Kidőlt fák okoztak károkat, és adtak munkát a tűzoltóknak péntek este óta Heves vármegyében - közölte a vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő szombaton. Nagy Csaba tájékoztatása szerint a csapadékos időjárás és a felázott talaj miatt kidőlt és veszélyesen megdőlt fák okozta káreseteknél péntek estétől szombat délig 14 alkalommal avatkoztak be a tűzoltók.

Bükkszék és Bátor, Szilvásvárad és Bélapátfalva között, illetve Bátor, Szilvásvárad, Szentdomonkos, Sirok és Mónosbél határában fák dőltek az útra, szalagkorlátra, valamint lelógó ágak veszélyeztették a közúti és a vasúti közlekedést.

Két helyszínen a fák távközlési vezetékekben, Szilvásváradon egy kerítésben és lámpaoszlopban okoztak kárt, míg Sirokon villanyvezeték tartóoszlopát törte el egy kidőlt fa - sorolta.

Az egri és pétervásárai hivatásos, a bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal távolították el a növényeket - jelezte hozzátéve: a legtöbb beavatkozás Szilvásváradon és határában történt, ahol a település önkéntesei hét alkalommal segítették a hivatásos egységek munkáját.

Néhány út újra járható a Bükkben

Részlegesen befejeződött a forgalomkorlátozás a Bükk Borsod vármegyei útszakaszain - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Emlékeztettek rá: fakidőlések veszélye miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezetett be a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság péntek este 8 órától. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Közölték: a Miskolc irányából Heves vármegye felé a Bükkön keresztül vezető 2505-ös számú út, illetve Bükkszentlászló felé vezető 2519-es számú út zárását a rendőrök szombaton 12 óra 30 perckor feloldották, az utak ismét járhatók.

A 2513-as számú út Bánkút, illetve Lillafüred felé vezető szakaszon ideiglenesen lezárva marad, viszont Bánkút, illetve Mályinka közötti úton a fogalom továbbra is haladhat - írták. Kiemelték: a közútkezelő a szükséges munkálatok elvégzése után az ez idáig járhatatlan utat is megnyitja.

Címkék:
utazás, havazás, tűzoltók, időjárás, eső, , tűzoltó, esőzés, veszélyes, tűzoltóság, balesetveszély,