Durva lesz a hétvége: 10 megyére adtak ki figyelmeztetést a szokatlan időjárás miatt

Pénzcentrum2022. november 26. 09:14

A szombat hajnali köd napközben fokozatosan felszakadozik, de így is erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan párás idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék nem várható napközben, de a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás fordulhat elő, illetve az éjszaka második felétől gyengébb esőre lehet számítani - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Aztán vasárnap hajnalban ismét sokfelé romlanak a látási viszonyok, köd, valamint rétegfelhőzet képződik, terjeszkedik, előbbi legnagyobb eséllyel a Dunától keletre. Szitálás, ónos szitálás, a keleti, északkeleti megyékben esetleg gyenge eső helyenként előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

Napközben javulnak a látási viszonyok, de kevés helyen süthet ki a nap, inkább rétegfelhős, párás idő lesz a jellemző. Estétől ismét többfelé képződhet köd. Helyenként előfordulhat szitálás, a Dunától keletre gyenge eső. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon néha megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum nagy Boldogságtesztjét. 

Címkék:
hőmérséklet, eső, omsz, figyelmeztetés, köd, előrejelzés, esőzés,