Elő a télikabátokkal: érkezik a novemberi cidri a hétvégén, ezekben a megyékben köd is lesz

Pénzcentrum2022. november 11. 20:59

Szombatra virradó éjszaka ismét ködképződés valószínű. Legjobb eséllyel a Dél-Dunántúlon, a Kisalföld keleti részén, a Dunántúli- és Északi-középhegység völgyeiben, hajnaltól az Alföld északi peremén képződhet akár több helyen is sűrű köd - írja a met.hu. Napközben átmenetileg javulnak a látási viszonyok, legtovább főként a Dráva mentén maradhatnak ködös tájak.

Összesen nyolc megyében lesz érvényben citromsárga riasztás szombattól, ami azt jelenti, hogy tartós (> 6 óra) sűrű köd (látástávolság pár száz méter) várható. Baranyában, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Győr-Moson-Sopronban, Komárom-Esztergomban, Somogy ban, Vasban, Veszprémben, és Zala megyében lesznek korlátozottak a látási viszonyok. Óvatosan az utakon!

A késő délutáni, esti óráktól tovább vastagszik, kissé terjeszkedik a felhőzet északkelet felől. Éjszaka a főként fátyolfelhőkkel borított Dunántúlon többfelé, a felhősebb keleti országrészben helyenként pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződhet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton a köd, rétegfelhőzet délelőtt szakadozik, zsugorodik, néhol azonban maradhatnak tartósan borult részek. Másutt a változó mennyiségű felhőzet mellett több órára kisüt a nap, a nap második felére csökkenni kezd a felhőzet, este pedig ismét növekszik a ködhajlam. Számottevő csapadék nem valószínű az időszak folyamán, de a ködös tájakon szitálás, néhol szemerkélő eső előfordulhat. A légmozgás jobbára mérsékelt marad, szombaton az Alpokalján megélénkülhet az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a napos részeken 10 és 15 fok között várható, a tartósan borult területeken lehet ennél hidegebb is.

Címkék:
utazás, időjárás, hőmérséklet, ősz, november, köd, idő, megye, hétvégi időjárás,