Újabb pofon a magyar airbnb-seknek: az eddigieknél is szigorúbb szabályozás jöhet

Pénzcentrum2022. november 8. 10:10

Az online platformoknak a vendégéjszakák és vendégek számára vonatkozó adatokat havonta egyszer, automatizált módon meg kell osztaniuk a hatóságokkal. A rendeletjavaslat célja, hogy a turisztikai ágazat átláthatóbb legyen, és támogassák az ágazat digitális átállását 

A rövid távú szálláshelykiadás átláthatóbbá tételére és a hatóságok támogatására vonatkozó rendeletjavaslatot fogadott el az Európai Bizottság, hogy biztosítani lehessen az ilyen típusú szálláshelyek kiadásának kiegyensúlyozott fejlődését az idegenforgalmi ágazat részeként.

Az uniós bizottság közleményében azt írta, az új jogszabályok javítani fogják a szállásadóktól és az online platformoktól származó adatok gyűjtését és megosztását, segítenek átláthatóbbá tenni a szálláshelyeket rövid távon bérbe adók azonosítását és tevékenységét, megkönnyíti a szükséges szabályok teljesítésének ellenérzését, valamint a szállásadók regisztrációját - írja az Infostart.

Az előírások meg kívánják szüntetni azt a széttagoltságot is, amely jelenleg az online platformok által végzett adatmegosztást jellemzi, és segítenek megelőzni a jogellenes hirdetéseket. Mindez hozzá fog járulni a turisztikai ágazat átláthatóságához, és támogatni fogja az ágazat digitális átállását - írták.

Az online platformoknak a vendégéjszakák és vendégek számára vonatkozó adatokat havonta egyszer, automatizált módon meg kell osztaniuk a hatóságokkal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
digitális, turizmus, online, európai bizottság, szabályozás, airbnb, magyar, rendelet, bizottság, rövidtávú lakáskiadás,