Újabb változások jöhetnek jövőre a BKK-nál: erről minden budapestinek tudnia kell!

Pénzcentrum2022. november 3. 21:30

Jövőre kezdődhet a bakkártyás menetjegyek tesztidőszaka a fővárosban, számolt be a Telex. A próbaidőszak 2023 januárjában indul el a tervek szerint a reptéri buszokon.

Magyarországon egyedülálló digitális megoldást tesztel a BKK a cég közleménye szerint, azaz jövő év elejétől egyes járatokon már bankkártyával is fogunk tudni fizetni a menetjegyért. Mint írják a társaság a Mastercarddal, a Monet+-szal és a K&H-val közösen egyszerűsítené a közösségi közlekedést.

A próbaidőszak 2023 elején indul el, amikor is az utasok a 100E jelzésű reptéri busz vonalán érintésmentes bankkártyával, vagy okostelefonnal, -órával a buszon elhelyezett készüléknél tudnak majd jegyet venni. A tranzakcióval egyszerre az érvényesítés is megtörténik, ezzel pedig az ügyfelek kártyája alkalmassá válik arra, hogy később, egy esetleges ellenőrzés esetén igazolják az utazáshoz való jogosultságukat.

A beszámoló szerint a hagyományos bankkártyás fizetésnél gyorsabb megoldást jelent ez, hiszen az új rendszer rendkívül rövid technikai átfutás mellett azzal is gyorsítja a vásárlást, hogy automatikusan az adott járat használatához való tarifát terheli a bankszámlánkon.

Címkék:
ellenőrzés, bkk, kártyás fizetés, megoldás, reptér, bankkártyás fizetés, ügyfelek, reptér budapest, bkk mobiljegy,