10 napot is késhet a MÁV egyetlen nap alatt: hihetetlen számokat tettek közzé

Pénzcentrum2022. október 5. 09:17

Elindult a Mennyit késünk ma? nevű oldal a Twitteren, ami naponta összesíti, mennyit késtek a MÁV járatai. Szeptember közepe óta a legkevesebb késés 48 óra volt, de volt olyan nap, amikor 253 óra késést szedtek össze a járatok az országban.

Elindult egy oldal a Twitteren, ami a magyar vonatok késését monitorozza napi szinten. A Mennyit késünk ma? nevű oldal szeptember óta szinte minden nap este 6 órakor mutatja be a hazai vonatok összesített késési idejét.

Az összesített késések száma naponta a 200, de akár a 250 órát is elérheti. Mivel hétvégén átlagosan kevesebb járat indul, kevesebb késést is halmoznak fel a vonatok. A szeptember 10. óta rögzített adatok szerint legkevesebb 48 és fél óra volt az összesített napi késés a MÁV-nál, a legtöbb pedig 253 óra.

A programot, ami számlálja a késést két fiatal szoftverfejlesztő készítette, egyikük a 24.hu-nak elmondta, nem a MÁV adatbázisából, hanem az Elvira-API segítségével dolgozik a robot, így az adatok pontosnak tekinthetők. 24 óra alatt nagyjából 3-4 ezer sor szokott bekerülni az adatbázisba, ennyi vonat esetében könyvelhető el késés. A következő lépésben ugyanezt a programot a Facebookra is átültetnék.

Címkék:
utazás, MÁV, máv-start, késés, adatok, elvira, program, vonatozás, vonatok,