Zivatar és sűrű köd csap le ezekre a megyékre kedden: hol marad a vénasszonyok nyara?

Pénzcentrum2022. szeptember 26. 17:46

Átmeneti csapadékszünetet követően ma késő délután a nyugati határszélre az Alpok irányából egy-egy zivatar besodródhat. Az esti, késő esti órákban délen, délkeleten alakulhat ki a záporok mellett néhol zivatar. A cellákat intenzív csapadék, átmeneti szélerősödés, kisebb eséllyel apró szemű jég kísérheti - írja a met.hu.

Kedden a nap második felében egy hidegfront vonul át az országon záporos, zivataros csapadékrendszerrel. Már délelőtt, a front előterében sem kizárt egy-egy zivatar kialakulása, nagyobb számban azonban a front mentén lehet számítani előfordulásukra. A konvektív csapadékrendszer várhatóan a kora délutáni órákban éri el az északnyugati országrészt, majd fokozatosan kelet felé halad, késő délután a középső országrészben és délnyugaton, majd este, késő este keleten okozhat zivatarokat. A cellákat viharos kifutószél (60-80 km/h), intenzív csapadék (lokálisan >20-25 mm), esetleg apró szemű jég kísérheti.

Keddre virradó éjszaka (már hétfő estétől) a Dél-Dunántúlon, valamint az Alföldön nagy területen lehet számítani sűrű köd képződésére, mely tartósabban (>6 óra) meg is maradhat. Kedden délelőtt a látásviszonyok fokozatosan javulnak, a legtöbb helyen feloszlik a köd.

Címkék:
időjárás, zivatar, ősz, jég, köd, csapadék, jégeső, viharos szél, zivatarok,