Itt szakad le az ég szerdán Magyarországon: ők biztosan nem ússzák meg az esőt

MTI2022. szeptember 13. 20:32

Holnap felhős időre számíthatunk, napközben az északi és északkeleti megyékben számíthautnk csapadékra. Napközben 25-29 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, de a hidegebb tájakon csak 20 fokig melegszik fel a levegő. 

A fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, majd közepesen és erősen felhős területek váltakoznak, de néhol előfordulhatnak gyengén felhős területek. Reggelig csapadék nem valószínű. Szerdán általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a déli megyékben szűrt napsütés várható.

Eső, zápor napközben az északi, északkeleti megyékben várható, majd estétől a Dunántúl északi felén is. A déli, délnyugati szél kedden gyenge vagy mérsékelt marad, majd a hajnali óráktól kezdődően egyre nagyobb területen lesz élénk, szerdán napközben az ország délnyugati negyedében időnként erős lökések is lehetnek.  

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, azonban a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 25 és 29 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében, a tartósan csapadékkal borított területeken 20 fok körüli értékeket is mérhetnek.

Címkék:
időjárás, hőmérséklet, eső, zivatar, ősz, zápor, meleg, időjárásjelentés, meteorológia, előrejelzés, időjárás előrejelzés,