Fürdési tilalom a Velencei-tónál: ezen a szakaszon tilos megmártózni

MTI2022. augusztus 6. 13:24

Fürdési tilalmat rendelt el a határértéket meghaladó szennyeződés miatt a Fejér Megyei Kormányhivatal a Velencei-tónál, Gárdonyban, a Pisztráng úti strandon - közölte a kormányhivatal szombaton. A közleményben azt írták, hogy a kormányhivatal rendszeres hatósági ellenőrzése során, határétéket meghaladó szennyeződést mért a strandon, ezért a fürdőzők egészségének megóvásáért - a jogszabályi előírásokat betartva - fürdőzési tilalmat rendelt el.

Közölték azt is, folyamatosan vizsgálják a strand vizének minőségét, és amint az az előírásoknak megfelelő lesz, a hatóság a tilalmat haladéktalanul feloldja. A Velencei-tó további strandjain a víz minősége megfelelő, fürdőzésre alkalmas - írták.

Magyarországon a vizeknek 85,8 százaléka kiváló, jó vagy tűrhető minőségű. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tavalyi összesítése alapján Magyországon a 274 kijelölt természetes fürdőhely közül 165 természetes fürdővíz kapott kiváló, 64 jó és 6 tűrhető, 4 kifogásolt minősítést. Az NNK közzétette a szabadvízi strandok teljes listáját is, amelyből kiderül, pontosan milyen a víz minősítése a hazai fürdőhelyeken. Erről bővebben itt írtunk:

 

 

Címkék:
víz, strand, hatóság, velence, fürdés, tilalom, nnk, velencei-tó,