Vége a hűsölésnek: ezekben a megyékben már ma lecsap a hőség, izzasztó lesz a délután

Pénzcentrum2022. július 14. 08:01

Ma a napi középhőmérséklet főként a középső országrészben, valamint az Alföldön nagy területen meghaladhatja a 25 fokot, de a Dél-Alföldön helyenként 27 fok körül is alakulhat, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pénteken érkezik egy hidegfront, ami leginkább a szélben - később a lehűlésben - fog megmutatkozni, mintsem a csapadékban.

Visszatér a hőség, de ez nem lesz olyan tartós, mint ami az előző volt - írja a met.hu. Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására.

Elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben a hőség miatt 9 megyében (Pest; Baranya; Bács-Kiskun; Békés; Fejér; Hajdú-Bihar; Komárom-Esztergom; Jász-Nagykun-Szolnok; és Tolna megyében), míg Csongrád-Csanádban másodfokú, narancssárga riasztást adtak ki.

Péntekre az érintett Alföldi megyék száma 7-re csökken, viszont zivatarveszély miatt új riasztás lép életbe a nyugati és keleti megyékben. Szombatra Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyékben lesz már csak 25 °C-t meghaladó napi középhőmérséklet az előrejelzés szerint.

Címkék:
riasztás, időjárás, kánikula, hőség, csongrád, megye, hőségriasztás,