Óriási a káosz a legiközlekedésben: durván megdrágulhat rengeteg magyar nyaralása

Világgazdaság2022. július 11. 10:31

A pandémia alatti bevételkiesés és a gyenge forint miatt többet már most is többet kell fizetnünk a repülőjegyekért, mint a három évvel ezelőtt, azonban nagyon úgy tűnik, az üzemanyag-hiány végleg betehet az olcsó repülésnek – írja a Világgazdaság.

Az emelkedő olaj- és üzemanyagárak miatt a közlekedés minden formája drágul, így a repülés is. Willie Walsh, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) főigazgatója arra figyelmeztetett, hogy valószínű, már idén nyár végén is többet kell fizetni a légi közlekedést választóknak.

Az utasok dolgát tovább nehezíti a reptereken tapasztalható általános káosz, ugyanis aszektorban globális probléma a munkaerőhiány a járvány után. Walsh egyébként ezt még az üzemanyag-hiánynál is komolyabb gondnak tartja jelenleg. Szerinte a háború a lehető legrosszabbkor jött a szektornak, ugyanis éppen talpra állt volna a légi közlekedés a Covid-válságból, mikor kitört az orosz-ukrán konfliktus, ezzel pedig az egekbe szállt az üzemanyagok ára.

Címkék:
járvány, üzemanyag, légitársaság, munkaerőhiány, káosz, probléma, légiipar, légiforgalom, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,