Durva áremelés jön a vidéki szállásokon: érdemes időben foglalni, ha jót akarsz

HelloVidék2022. június 20. 08:15

A tavalyi szezon bár jól sikerült, meg sem közelítette a 2019-es évi rekord vendégforgalmat. Várhatóan az idei évet nem a Covid, hanem az azt követő gazdasági folyamatokból eredő infláció mértéke, az ukrán-orosz háború és a munkaerőhiány fogja befolyásolni - írja a HelloVidék.

Radicsné Papp Edit, a tiszasasi Nagymama Házikója Vendégház és Pipacs nyaraló üzemeltetője szerint a vendégforgalom jobbnak ígérkezik, mint a tavalyi. Közepes szezonra számít, mivel a nagy turisztikai vonzerő Cserkeszőlő a vendégek többségét elviszi, de ugyanakkor vonzza is, családok, párok keresik fel őket. Sajnos 15%-ot emelniük kellett a szállásdíjon, ugyanakkor felszerelték a szobákat klímával. 

Acsay-Szűcs Gabriella, a CI-BI Vendégház Szilvásvárad tulajdonosa elárulta, hogy kevesebb a forgalmuk, mint korábban megszokott volt. 2 éve ilyenkor, augusztus végéig már nem volt szabad szobájuk, tavaly kb. ugyanilyen volt a foglalási arány. Hozzávetőlegesen 80 % telítettségű szezonra számít. 4 éve nyitottak, 15%-ot emeltek idén. 

Ha érdekelnek további szállások és az áremelések mértéke, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
tulajdonos, szezon,