Durván beleszállt a Ryanair a magyar kormányba: szerintük több mint ostobaság az új különadó

Pénzcentrum2022. június 8. 14:11

Szokatlanul kemény hangvételben fordult a magyar kormányhoz a Ryanair: mint írták, a légitársaságokra kivetett különadó „több mint ostobaság”.

Közleményben szólítja fel a magyar kormányt a légitársaságokra kivetett különadó visszavonására a Ryanair. Az ír fapados légitársaság szokatlanul kemény hangvételben fordult az ország vezetéséhez.

A légitársaság kiemelte, hogy a járvány, az ukrajnai háború és az egekbe szökő olajárak miatt az iparágban jelenleg nem létezik nyereség, éppen ezért „több mint ostobaság”, hogy a kormány különadót vet ki rájuk. A cég szerint mindez a magyar turisztikai ágazatnak és a gazdaságnak is visszafordíthatatlan károkat okoz majd.

Jason McGuinness-t, a Ryanair kereskedelmi igazgatóját idézik is a közleményben, aki szerint logikátlan és megalapozatlan döntés született. Felidézi, hogy más európai országok a világjárvány lecsengésével csökkentik a repülőtéri költségeket a forgalom visszatérése és a munkahelyek megőrzése érdekében, a Ryanair pedig a kapacitásait az ilyen piacokra helyezi át.

Címkék:
adó, ryanair, repülés, légitársaság, különadó, áremelés, nyereség,