Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a Balatonnál nyaralna: akár 1,7 millióba is kerülhet egy családnak

Pénzcentrum2022. június 3. 22:00

Nem csak a külföldi utak árai drágultak meg jelentősen idén: sokszor egy belföldi nyaralás esetén mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Egy egyhetes nyaralás Siófokon akár 1,7 millió forintba is belefájhat az ATV Híradója szerint.

A legnépszerűbb szálláskereső oldal legdrágább ajánlata jelenleg júniusra egy négy fős családnak egyhetes nyaralásra Siófokra 1,7 millió forint, míg a legolcsóbb 190 ezer forint. Ezek pedig egyáltalán nem kiugró esetek, hiszen a Balatonnál átlagosan 8-10 százalékkal drágultak a szállások, bár ez igaz, hogy nagyban függ attól is, hogy milyen kategóriáról beszélünk.

Aki ugyanis előre gondolkozott, és már január-februárban lefoglalta a szállását az jóval olcsóbban megúszta, hiszen ahogyan közeledik a főszezon úgy emelkedtek az árak. Így lehetséges az, hogy egy kétgyermekes családnak egy egyhetes pihenés július végén, az olaszországi, görögországi, horvátországi és magyar árak összevetése alapján a legolcsóbban a görög fővárosban, Athénban megoldható: 75 ezer forintért 6 éjszakára.

Címkék:
nyaralás, Balaton, forint, árak, nyaraló, szállás, millió, siófok, árnövekedés,