Jelentős változás a vasúti és buszos menetrendben: nemcsak a húsvét, a tavaszi szünet is közbeszól

Pénzcentrum2022. április 13. 16:31

Az ünnepi hosszú hétvégén megváltozik a vonatok közlekedési rendje, a vonatok április 14-én a pénteki, 15-én a szombati, 16-án és 17-én az ünnepnapi, 18-án a vasárnapi, 19-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz-járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul - közölte a MÁV szerdán. Azt írták: a kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz - a lehetőségekhez képest - több kocsit kapcsolnak, attól függően, mennyi helyjegyet adnak el.

A várható jelentős utasforgalom miatt és a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért a MÁV azt ajánlja, hogy a jegyváltáshoz az utasok vegyék igénybe az 5 százalékos kedvezményt nyújtó jegyautomatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV-applikációban.

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt csütörtök 10 órától hétfő éjfélig vehetik igénybe. A gyerekek, családosok, tanulók, diák- és felnőttcsoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel.

A MÁV tájékoztatása szerint a tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején módosul a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is.

Április 15-én nagypénteken a munkaszüneti napon, 16-án a szabadnapon, 17-én, húsvétvasárnap a munkaszüneti napon, 18-án, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. A részletek a Volánbusz honlapján olvashatók a Volánbusz oldalán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tudatták azt is, hogy április 14-én a H5-ös (szentendrei) és a H7-es (csepeli) HÉV a tanítási szünetben pénteken érvényes menetrend szerint, a H6-os (ráckevei), a H8-as (gödöllői) és a H9-es (csömöri) HÉV a munkanapokon érvényes menetrend szerint jár. Április 15-től 18-ig (nagypéntektől húsvéthétfőig) a HÉV-vonalakon a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben (kivéve április 16-án a csepeli HÉV-et, amely vonalon aznap szombati menetrend szerint járnak a szerelvények). A menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben.

Címkék:
utazás, közlekedés, hév, MÁV, menetrend, máv-start, húsvét, volánbusz, tavaszi szünet,