Hiánypótló BKV-járat indul Budapesten: sokan várták már, mutatjuk a részleteket

Pénzcentrum2022. április 13. 21:04

Április 29-én indul a Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART együttműködésében a menetrendszerinti hajójárat a Duna budapesti szakaszán, adta hírül az MTI. A hajót már a húsvéti hosszúhétvégén is ki tudják próbálni az érdeklődők.

A menetrend szerinti hajójárat április 29-től, péntektől fog a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedni, miközben a Vigadó tér-Akadémia-Margitsziget (Sportuszoda)-Batthyány tér-Vigadó tér kikötőkben köt ki. A járat keddtől egészen vasárnapig minden nap dél és este 8 között fog közlekedni, és az utolsó járat negyed 10 kor tér majd vissza a Vigadó térre. Hétfőként a közlekedés szünetel.

Viszont aki nem tud várni még két hetet, annak jó hír, hogy a hajók nagypéntektől egészen húsvét hétfőig kipróbálhatóak lesznek ideiglenesen. A BKK felhívta a figyelmet arra, hogy havi bérlettel, vagy annál hosszabb érvényességű jeggyel vehető igénybe a szolgáltatás, de fontos tudni, hogy az utazási kedvezmények, mint a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége, a hajójáratokon nem lesz érvénes.

Fotó: Mónus Márton, MTI/MTVA

Címkék:
közlekedés, bkk, menetrend, duna, hajó, margitsziget, április, járat,