Futóverseny lesz a hétvégén: komoly lezárásokra számíthatunk Budapest-szerte

Pénzcentrum2022. március 26. 12:09

Hétvégén tartják a 37. Telekom Vivicittá városvédő futást, a rendezvény idején jelentős változásokra kell készülni a fővárosban: szombaton a Margitszigeten, vasárnap pedig a többi között a Margit hídon, az Árpád hídon és több budai helyszínen kell hosszabb-rövidebb idejű korlátozásokra számítani.

Hétvégén tartják a 37. Telekom Vivicittá városvédő futást, a rendezvény idején jelentős változásokra kell készülni a fővárosban: szombaton a Margitszigeten, vasárnap pedig többek között a Margit hídon, az Árpád hídon és több budai helyszínen kell hosszabb-rövidebb idejű korlátozásokra számítani, melyek több tömegközlekedési járat útvonalát is érintik.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton 9 óra és 17.30 között zárják le a központi utat a Margitszigeten. A 26-os autóbuszok ezen időszakban rövidített útvonalon, a Göncz Árpád városközpont és a Zenélőkút között járnak.

Vasárnap 5 órától 17 óráig zárják le a Margitszigetet, 7 órától 16 óráig a pesti alsó rakpartot a Dráva utca és a Margit híd között, valamint 7 órától 12.30-ig a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Rákóczi híd között. Szintén lezárás lesz 9 órától az Árpád hídon a margitszigeti felhajtótól a Népfürdő utcáig és a Népfürdő utcában 15 óráig - írták.

Szakaszosan és időszakosan lezárják a Margit híd Budára vezető oldalát 9 órától 15.30-ig, illetve 13.00-ig az Árpád fejedelem útját, a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Alagút-Attila út útvonalat az Apród utcáig, az Ybl Miklós teret és a Döbrentei teret, a Szent Gellért rakpart-Szent Gellért tér-Műegyetem rakpart-Pázmány Péter sétány útvonalat. Továbbá 9 óra és 12.15 között az Árpád híd Pestre vezető oldalát, valamint 12.30 és 14.00 között a Vizafogó utcát, a Dráva utcában a Népfürdő utca és a Kárpát utca közötti szakaszt.

Címkék:
közlekedés, bkk, Budapest, utca, futóverseny, margitsziget, lezárás, híd, rakpart, margit sziget,